Beplanting woonstraten Lichtenvoorde staat er mooi op

30 mei 2024

Behalve het Remisepark hebben De Groene Ruyt en aannemer Dusseldorp in Lichtenvoorde (gemeente Oost-Gelre) ook de omgeving aangepakt. Diverse woonstraten hebben groene borders gekregen en het moet gezegd: die zijn mooi aangeslagen.

Graszaad voor bijna 1900 m2 gazon, circa 1000 m2 van het vaste plantensysteem Fleur Dansante, gemengd met heesters en 450 m2 kruidenlaag (leverancier: de Cruydt Hoeck) en ongeveer 750 m2 bollen van JUB Holland. Dat is ingezaaid en aangeplant tijdens de werkzaamheden in de Woonstraten. En niet eerder dan nadat er het nodige voorbereidende werk was verzet om de grond zo goed mogelijk voor te bereiden.

In onderstaande fotogalerij zie je hoe het begon en hoe het er nu bijstaat.

 

Aanpak werpt vruchten af

Die aanpak, een gedegen voorbereiding, zorgvuldige uitvoering en nauwkeurige selectie van plantmateriaal, werpt nu zijn vruchten af. Niet in de laatste plaats dankzij het feit dat bewoners bereid zijn gevonden om in een aantal droge periodes de planten van water te voorzien.

De beplanting stond er in mei prachtig bij: mooi in bloei en strak aaneengesloten, waardoor nauwelijks nog onderhoud nodig is. De reacties van bewoners en voorbijgangers zijn dan ook vrijwel zonder uitzondering positief.

Mogelijk gaan we tijdens de bijeenkomst van 5 september dus nog een klein uitstapje in de omgeving maken…

 

750 m2 bollen planten

We hebben al die bollen natuurlijk niet met de hand ingezet. Daar heeft onze leverancier JUB Holland tegenwoordig gelukkig mooie machines voor. Hoe dat in zijn werk gaat zie je hieronder.