Project Lubbers opgeleverd

31 maart 2021

Dit allereerste project van De Groene Ruyt betreft een particuliere kavel, waar de nadruk ligt op eetbare elementen en de realisatie van twee zichtlijnen op het aangrenzende open landschap. Oorspronkelijk was het plan om een eenvoudige houtsingel te realiseren, maar De Groene Ruyt heeft deze particuliere opdrachtgever op andere gedachten weten te brengen en te laten kiezen voor een ontwerp volgens de uitgangspunten van de Integrale Beplantingsmethode Ruyten.

Uitgangspunt voor het ontwerp vormen twee zichtlijnen op het achterland.  Regionaal gezien markeren deze gronden aan de voet van het Winterswijks plateau namelijk het begin van een groot gebied met nauwelijks verval dat reikt tot voorbij Halle. Het moest een tuin worden waarin voor zowel mens als dier veel lekkers te vinden is. Daartoe zijn diverse fruitbomen op eindafstand aangeplant, zoals peer, perzik, bessen, walnoot, wilde appel en zoete kers.

Daarnaast is een aantal grote hazelaars en vlierbessen geplant. In een onderliggend zaaibed is een kruidenlaag gerealiseerd. Het houtsnipperpad maakt het mogelijk door de tuin te wandelen en her en der wat fruit te plukken.