N304 – Apeldoorn

In opdracht van de provincie Gelderland heeft De Groene Ruyt het plan ontwikkeld voor de vergroening van bijna anderhalve kilometer middenberm van de N304 bij Apeldoorn.

 • Jaar: 2021
 • Opdrachtgever: provincie Gelderland
 • Type project: Stedelijk groen

Over dit project

De middenbermen van onze provinciale wegen kunnen een stuk aantrekkelijker worden vergroend. Die gedachte heeft aan de basis gestaan van het ontwerp van een stuk middenberm in de N304 bij Apeldoorn.

  Het ontwerp is gemaakt door Rendering, partner in De Groene Ruyt, in samenwerking met groenvoorziener Eijkelboom te Apeldoorn, die ook de uitvoering van het project op zich heeft genomen.

   

  Het werk omvat enerzijds een ingrijpende grondverbetering – op basis van een bodemanalyse – met een op maat gemaakt mengsel over de volledige oppervlakte van het project.

  Daarnaast is de middenberm over een afstand van 1,4 km voorzien van gemengde beplanting, die grotendeels aansluit bij de omgeving.

  Hierbij is een keuze gemaakt voor grote maten plantmateriaal, waardoor er direct een aantrekkelijk beeld kon worden opgeleverd.

  Het resultaat is enthousiast ontvangen, zowel door de opdrachtgever als door weggebruikers en omwonenden.

  Overzicht project

  Gerelateerde projecten

  Remisepark, Lichtenvoorde

  Klimaatadaptatief, natuurinclusief, biodivers, circulair: het nieuw aangelegde Remisepark in Lichtenvoorde scoort hoog op het gebied van duurzaamheid. 

  Dorpsakker, Winterswijk

  De nieuwe geluidswal bij De Dorpsakker in Winterswijk is op zich al een bijzonder bouwwerk. Maar De Groene Ruyt heeft er echt iets speciaals van gemaakt.

  Neem contact op

  Vul hier je gegevens in

  Utrechtseweg 24 | 3544NA | UTRECHT

  +31 (0)85 0 603 703

  info@degroeneruyt.nl